неделя, 29 ноември 2015 г.

Салата от цикория и пушена сьомга

Вкусна, свежа и лесна за приготвяне салата!



Продукти:

2 цикории
2 сварени яйца
100 г. пушена сьомга
2 стръка пресен лук
1 ябълка
сол на вкус

За винегрета:

2 ч. л. горчица
1 с. л. прясно изцеден сок от лимон
1 с. л. зехтин
нарязан магданоз

Приготвяне:


  • В купичка се смесват всички продукти за винегрета .
  • Махат се връхчетата  на външните листа на цикорията, ако са къдрави защото там е концентиран най - много горчивия сок, а останалите листа се разделят от сърцевината. Не се мият, а само се почистват с влажно парче за да се избегне горчивината.
  • Нарязва се обеленият и измит лук  и сьомгата.
  • Прибавят се яйцата и ябълката, предварително обелени и нарязани на кубчета.
  • Салатата се овкусява с половината от винегрета.
  • Всичко се смесва добре разпределя се в листата от цикория и се полива с останалият винегрет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар