Вкусна, свежа и лесна за приготвяне салата!
Продукти:
2 цикории
2 сварени яйца
100 г. пушена сьомга
2 стръка пресен лук
1 ябълка
сол на вкус
За винегрета:
2 ч. л. горчица
1 с. л. прясно изцеден сок от лимон
1 с. л. зехтин
нарязан магданоз
Приготвяне:
- В купичка се смесват всички продукти за винегрета .
- Махат се връхчетата на външните листа на цикорията, ако са къдрави защото там е концентиран най - много горчивия сок, а останалите листа се разделят от сърцевината. Не се мият, а само се почистват с влажно парче за да се избегне горчивината.
- Нарязва се обеленият и измит лук и сьомгата.
- Прибавят се яйцата и ябълката, предварително обелени и нарязани на кубчета.
- Салатата се овкусява с половината от винегрета.
- Всичко се смесва добре разпределя се в листата от цикория и се полива с останалият винегрет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар