сряда, 18 ноември 2015 г.

Пиле по ловджийски

Неповторима рецепта от традиционната ни кухня, която не може да пропуснете на вашата трапеза!



Продукти:

2 бр. пилешки бутчета
150 г. сурова наденица
200 г. гъби
1 гл. лук
40 г. краве масло
2 с. л. доматено пюре
100 мл. бяло вино
150 мл. пилешки бульон
черен пипер
сминдух
магданоз
сол на вкус

Приготвяне:


  • Пилешките бутчета се почистват от останали перушинки, измиват се и всяко бутче се разрязва на две.
  • Месото се запържва в загрятата мазнина, докато придобие златист цвят. След което се изважда в чиния.
  • В същата мазнина се задушават ситно нарязания лук и гъбите.
  • Налива се виното, бульона, добавя се доматеното пюре и се разбърква добре.
  • Сосът се подправя със сол, сминдух и черен пипер и се вари около 15 минути на тих огън.
  • Връща се месото, добавя се нарязаната наденица и се вари до готовност.
  • Готовото ястие се поръсва с нарязан на ситно магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар