Продукти:
2 бр. пилешки бутчета
150 г. сурова наденица
200 г. гъби
1 гл. лук
40 г. краве масло
2 с. л. доматено пюре
100 мл. бяло вино
150 мл. пилешки бульон
черен пипер
сминдух
магданоз
сол на вкус
Приготвяне:
- Пилешките бутчета се почистват от останали перушинки, измиват се и всяко бутче се разрязва на две.
- Месото се запържва в загрятата мазнина, докато придобие златист цвят. След което се изважда в чиния.
- В същата мазнина се задушават ситно нарязания лук и гъбите.
- Налива се виното, бульона, добавя се доматеното пюре и се разбърква добре.
- Сосът се подправя със сол, сминдух и черен пипер и се вари около 15 минути на тих огън.
- Връща се месото, добавя се нарязаната наденица и се вари до готовност.
- Готовото ястие се поръсва с нарязан на ситно магданоз.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар