Продукти:
450 г. брашно
250 г. краве масло
2 яйца
250 г. пудра захар
70 г. натурално какао
1 к. л. сода
щипка сол
1 ч. л. течна ванилия
250 г. бял фондан
Приготвяне:
- Омекналото на стайна температура масло се разбива с пудрата захар до пухкав крем.
- Едно по едно се добавят яйцата при непрекъснато разбъркване.
- Прибавят се брашното, какаото, солта и содата и се замесва тесто.
- Накрая се прибавя ванилията.
- Тестото се увива в прозрачно фолио и се оставя в хладилник да се охлади около 1 час.
- Върху набрашнена повърхност се разточва тестото с дебелина по-малко от 0,5 см.
- С помощта на резец се изрязват кръгове с различен диаметър и се поставят в тава покрита с хартия за печене.
- Пече се в предварително загряна на 180° С фурна 8-10 минути.
- Готовите бисквити се оставят да се охладят върху решетка.
- Върху плот поръсен с царевично нишесте се разточва фондана и се изрязват кръгове.
- Поставят се върху бисквитите и леко се притискат по края.
- Украсяват се с разтопен шоколад и сладкарска боя.
Няма коментари:
Публикуване на коментар