Продукти:
2 бр. патешко магре
сол
черен пипер
За чътни от манго:
1 бр. манго
1/2 гл. лук
1 скилидка чесън
90 г. захар
80 мл. оцет
За соса от нар:
1 бр. нар
2 с. л. мед
4 с. л. балсамов оцет
Приготвяне:
- Мангото се обелва, нарязва се на кубчета и се слага в тенджерка заедно с обелените и нарязани на ситно лук и чесън.
- Добавя се оцета и захарта и се оставя да се редуцира 25-30 мин. на слаб огън.
- С помощта на остър нож се правят разрези във формата на решетка върху кожата на филето без де се достига месото.
- Овкусяват се със сол и черен пипер.
- Поставят се в студен тиган с незалепващо покритие с кожата на долу към тигана и се запичат 9 минути на бавен огън и 3 минути с кожата нагоре.
- След което се слага в предварително загряна на 190° С фурна за 5 минути с кожата нагоре.
- Изваждат се и се оставят да почиват 10 минути.
- В същият тиган се слагат 2 с. л. мед, 4 с. л. балсамов оцет и се разбърква непрекъснато около 2-3 минути докато се редуцира.
- Маха се от котлона и се добавят зърната от нара.
- Магрето се нарязва на филийки с дебелина 4-5 мм. и се сервира с чътни от манго и сос от нар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар