сряда, 30 декември 2015 г.

Салата с патешки хамон, манго и нар

Днес ви предлагам една лесна салата с патешки хамон, манго и нар. Вкусна рецепта за празничната вечер, която може да си приготвите за нула време!


Продукти:

250 г. микс от салати
1 бр. манго
50 г. патешки хамон
1 бр. нар
2 с. л. печени бадеми

За винегрета:

2 с. л. пюре от манго
70 мл. зехтин
20 мл. балсамов оцет
сол

Приготвяне:

  • Салатата се измива, отцежда и се поставя в дълбока купа.
  • Опаковката с патешки хамон се отваря и се оставя известно време, за да могат слайсовете да добият по-изразен вкус и по-лесно да се разделят.
  • Мангото се обелва, нарязва се на кубчета и заедно със зърната от нара се добавят към салатата.
  • В купичка се смесват всички продукти за винегрета и се разбърква с вилица, докато се получи еднородна смес.
  • Салатата се овкусява с винегрета, нарежда се хамона и се поръсва с натрошени бадеми.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар