Продукти:
250 г. микс от салати
1 бр. манго
50 г. патешки хамон
1 бр. нар
2 с. л. печени бадеми
За винегрета:
2 с. л. пюре от манго
70 мл. зехтин
20 мл. балсамов оцет
сол
Приготвяне:
- Салатата се измива, отцежда и се поставя в дълбока купа.
- Опаковката с патешки хамон се отваря и се оставя известно време, за да могат слайсовете да добият по-изразен вкус и по-лесно да се разделят.
- Мангото се обелва, нарязва се на кубчета и заедно със зърната от нара се добавят към салатата.
- В купичка се смесват всички продукти за винегрета и се разбърква с вилица, докато се получи еднородна смес.
- Салатата се овкусява с винегрета, нарежда се хамона и се поръсва с натрошени бадеми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар