Продукти:
500 г. брашно
3 яйца
5 с. л. захар
125 г. кисело мляко
1 к. л. сода
щипка сол
60 мл. олио
Приготвяне:
- Яйцата се разбиват със захарта.
- Прибавят се олиото и киселото мляко, което предварително е смесено със содата.
- Накрая се прибавя брашното и солта и се замесва средно твърдо тесто.
- Тестото се разточва на кора с дебелина 0, 5 см.
- С помощта на голям и малък ринг се изрязват гевречета и се поставят в тава покрита с хартия за печене.
- Намазват се с прясно мляко и се поръсват със сусам.
- Пекат се в умерено силна фурна за 10- 15 минути, докато придобият златист цвят.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар