сряда, 23 декември 2015 г.

Сусамени гевречета

Ако обичате да похапвате гризини и солети ви препоръчвам да приготвите рецептата за сусамени гевречета!


Продукти:

500 г. брашно
3 яйца
5 с. л. захар
125 г. кисело мляко
1 к. л. сода
щипка сол
60 мл. олио

Приготвяне:

  • Яйцата се разбиват със захарта.
  • Прибавят се олиото и киселото мляко, което предварително е смесено със содата.
  • Накрая се прибавя брашното и солта и се замесва средно твърдо тесто.
  • Тестото се разточва на кора с дебелина 0, 5 см.
  • С помощта на голям и малък ринг се изрязват гевречета и се поставят в тава покрита с хартия за печене.
  • Намазват се с прясно мляко и се поръсват със сусам.
  • Пекат се в умерено силна фурна за 10- 15 минути, докато придобият златист цвят.



Няма коментари:

Публикуване на коментар