четвъртък, 17 декември 2015 г.

Коледни бисквити

Коледа наближава и е крайно време да запретнем ръкави за да приготвим коледните бисквити!


Продукти:

250 г. краве масло на стайна температура
250 г. пудра захар
450 г. брашно
1 яйце
настъргана кора от 1 мандарина

Приготвяне:

  • Разбива се маслото с пудрата захар до пухкав крем.
  • Добавя се яйцето, настърганата кора и се разбърква, докато се получи хомогенна смес.
  • Постепенно започва да се добавя брашното до получаване на меко тесто.
  • Тестото се увива във фолио и се оставя в хладилник за 4-5 часа да се охлади и стегне.
  • Върху набрашнен плот се разточва кора с дебелина 0,5 см. От нея с подходящи формички се нарязват бисквитите и се нарежат върху покрита с хартия за печене тава.
  • Пече се в предварително загряна на 180° С фурна 10-12 минути. 
  • Готовите бисквити се оставят да се охладят върху решетка.
  • Може да се украсят с разтопен шоколад и захарни перли или да се поръсят с пудра захар.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар