Коледа наближава и е крайно време да запретнем ръкави за да приготвим коледните бисквити!
Продукти:
250 г. краве масло на стайна температура
250 г. пудра захар
450 г. брашно
1 яйце
настъргана кора от 1 мандарина
Приготвяне:
- Разбива се маслото с пудрата захар до пухкав крем.
- Добавя се яйцето, настърганата кора и се разбърква, докато се получи хомогенна смес.
- Постепенно започва да се добавя брашното до получаване на меко тесто.
- Тестото се увива във фолио и се оставя в хладилник за 4-5 часа да се охлади и стегне.
- Върху набрашнен плот се разточва кора с дебелина 0,5 см. От нея с подходящи формички се нарязват бисквитите и се нарежат върху покрита с хартия за печене тава.
- Пече се в предварително загряна на 180° С фурна 10-12 минути.
- Готовите бисквити се оставят да се охладят върху решетка.
- Може да се украсят с разтопен шоколад и захарни перли или да се поръсят с пудра захар.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар