Продукти:
за блата:
4 бр. яйца
100 г. брашно
100 г. захар
1 щипка сол
за пълнежа:
150 г. шоколад
400 мл. сметана
50 г. пудра захар
Приготвяне:
- Фурната се загрява на 180° С.
- Разделят се белтъците от жълтъците. Жълтъците се разбиват с половината захар до побеляване.
- Добавя се пресятото брашно и се разбърква.
- Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и останалата захар. След което се прибавят към сместа с жълтъците.
- Тестото се изсипва в предварително покрита с хартия за печене тава с размер 28х38 см. и с помощта на шпатула се заглажда.
- Пече се 10-12 минути, докато придобие златист цвят.
- Готовият блат още топъл се обръща върху друг лист хартия за печене и се навива на руло и се оставя да изстине.
- Шоколада се разтопява на водна баня и се оставя да се охлади.
- Сметаната се разбива на сняг с пудрата захар и към нея се добавя разтопеният шоколад.
- С полученият мус се намазва блата и отново се навива на руло.
- Отрязва се малка част от рулото под ъгъл и се слага с разреза на вътре да се получи, като пънче.
- Покрива се с остания мус и се оставя в хладилник до момента на сервиране.
- Преди сервиране пънчето се поръсва се с пудра захар.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар