Продукти:
250 г. кори за баница
450 г. ябълки
100 г. захар
2 с. л. галета
70 г. орехи
2 с. л. стафиди
1 к. л. канела
60-80 г. краве масло
Приготвяне:
- Ябълките се обелват, почистват и нарязват на кубчета.
- Към тях се добавя захарта, галетата, канелата, стафидите, нарязаните орехи и се разбърква добре.
- Три от корите се разстилат една върху друга, като всяка се поръсва с разтопено краве масло.
- Последната четвърта кора не се маже с масло, а в по дългата ѝ част се разпределя част от плънката.
- Навива се на руло и се прехвърля в тава покрита с хартия за печене.
- Същото се повтаря и с останалите кори.
- Рулата се намазват с краве масло и се пекат в предварително загряна на 180°С фурна до зачервяване.
- След като се извадят от фурната се поръсват с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар