четвъртък, 20 август 2020 г.

Говеждо в гювеч



Продукти:

600 г. говеждо месо
150 г. бекон
1 1/2 гл. лук
2 ск. чесън
200 г. печурки
40 г. краве масло
2 моркова
100 г. пържен домат от консерва
350 мл. червено вино
2 ч. л. концентриран телешки бульон
1 дафинов лист
2 зърна бахар
5-6 зърна черен пипер
подправки за месо
чубрица
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
олио

Приготвяне:

  • Бекона се нарязва нарязва на кубчета и се запържва в малко олио, докато се зачерви.
  • В същата мазнина се запържва говеждото месо нарязано на едро.
  • В същата мазнина се запържва 1/2 гл. лук и чесъна нарязани на ситно, морковите и останалия лук нарязани на едро.
  • Връща се месото, бекона и при непрекъснато разбъркване се добавя брашното, червения пипер и виното.
  • Прибавя се домата, телешкия бульон, подправките, вода до нивото на продуктите и се оставя да ври на среден огън около 5 минути.
  • Получената смес се прехвърля в гювеч, добавят  се гъбите предварително запържени в кравето масло и сол на вкус.
  • Ястието се пече на 160°С около 3 часа.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар