събота, 16 декември 2017 г.

Пица с бекон, царевица и чушка



Продукти:

500 г. бяло брашно
25 г. мая
300 мл. вода
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
щипка захар

за плънката:

1 зелена чушка
100 г. царевица от консерва
зелени маслини
150 г. бекон
4-5 с. л. пържен домат от консерва
200 г. кашкавал
босилек

Приготвяне:

  • Маята се разтваря в малко хладка вода с 1 ч. л. брашно, щипка захар и се оставя да шупне.
  • Брашното се пресява, в центъра се прави кладенче и се слагат солта, олиото, маята, останалата вода и се замесва гладко и еластично тесто.
  • Поставя се в купа, покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • Втасалото тесто се разделя на  две части и всяка се разточва с дебелина около 1/2 см.
  • Намазва се с домата и се разпределят предварително нарязаните чушка, бекон, маслини, отцедената царевица и настърганият кашкавал.
  • Пече се в предварително загряна на 240°С фурна 15-20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар