Продукти:
1 кг. картофи
2-3 ск. чесън
1 ч. л. риган
100 г. сирене манчего
100 г. сирене гауда
2 яйца
3 с. л. брашно
15 г. бакпулвер
3 с. л. олио
Приготвяне:
- Картофите се обелват, настъргват, измиват и се изстискват добре.
- В тиган се загрява мазнината и се запържва за кратко нарязания на ситно чесън.
- Добавят се картофите, ригана и черния пипер и се разбърква непрекъснато, докато картофите са полуготови.
- След това се прехвърлят в купа и към тях се добавя настърганото сирене, яйцата, брашното и бакпулвера и се разбърква.
- Уреда за гофрети се нагорещява и се намазва с мазнина.
- Сместа се разпреля равномерно и гофретите се пекат, докато придобият златист загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар