сряда, 18 декември 2024 г.

Картофени гофрети

 


Продукти:

1 кг. картофи

2-3 ск. чесън

1 ч. л. риган

100 г. сирене манчего

100 г. сирене гауда

2 яйца

3 с. л. брашно

15 г. бакпулвер

3 с. л. олио

Приготвяне:

  • Картофите се  обелват, настъргват, измиват и се изстискват добре.
  • В тиган се загрява мазнината и се запържва за кратко нарязания на ситно чесън.
  • Добавят се картофите, ригана и черния пипер и се разбърква непрекъснато, докато картофите са полуготови.
  • След това се прехвърлят в купа и към тях се добавя настърганото сирене, яйцата, брашното и бакпулвера и се разбърква. 
  • Уреда за гофрети се нагорещява и се намазва с мазнина.
  • Сместа се разпреля равномерно и гофретите се пекат, докато придобият златист загар.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар