четвъртък, 1 август 2024 г.

Картофена пица

 




Продукти:

500 г. картофи

50 г. бяло брашно

домат

маслини

каперси

моцарела

сирене манчего

прясно сирене

чеснов зехтин

сушен чесън

босилек

Приготвяне:

  • Картофите се измиват, обелват и сваряват.
  • След това се намачкват, към тях се добавя пресятото брашно, сол на вкус и се разбърква добре.
  • Тестото се разстила в тава покрита с хартия за печене, която е леко намазнена.
  • Върху него се разпределят обелените и нарязани домати, маслините, каперсите и прясното сирене.
  • Пицата се поръсва с чесън, настърганите сирена, босилек и чеснов зехтин.
  • Пече се на 200ºC около 20 минути.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар