310 г. бяло брашно
200 мл. вода
8 г. мая
1 с. л. зехтин
1 к. л. захар
1 ч. л. сол
за плънката:
900 г. лук
2 ск. чесън
1 даф. лист
1 ч. л. мащерка
4- 5 с. л. зехтин
аншоа от консерва
черни маслини
Приготвяне:
Вижте още - Маята се размива във водата заедно със захарта, 1 с. л. брашно и се оставя, докато образува мехурчета.
- Брашното се пресява в купа и към него се добавя солта, зехтина и маята.
- Омесва се гладко тесто, което се покрива с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои размера си.
- В заряната мазнина се добавя нарязания на полумесеци лук, чесъна, дафиновия лист и мащерката.
- Пържи се на слаб огън, докато лука се конфитира без да променя много цвета си.
- Тестото се премесва и се разточва на правоъгълник с размер 25х 35см.
- След това се прехвърля в тава покрита с хартия за печене и върху него се разпределя леко топлия лук.
- Пече се в умерена фурна около 15 минути.
- Изважда се и отгоре се нарежда аншоата, маслините и се връща във фурната още 10 минути, докато придобие златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар