сряда, 18 декември 2024 г.

Писаладиер

 


Продукти:

310 г. бяло брашно
200 мл. вода
8 г. мая
1 с. л. зехтин
1 к. л. захар
1 ч. л. сол

за плънката:

900 г. лук
2 ск. чесън
1 даф. лист
1 ч. л. мащерка
4- 5 с. л. зехтин

аншоа от консерва
черни маслини

Приготвяне:

  • Маята се размива във водата заедно със захарта, 1 с. л. брашно и се оставя, докато образува мехурчета.
  • Брашното се пресява в купа и към него се добавя солта, зехтина и маята.
  • Омесва се гладко тесто, което се покрива с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои размера си.
  • В заряната мазнина се добавя нарязания на полумесеци лук, чесъна, дафиновия лист и мащерката.
  • Пържи се на слаб огън, докато лука се конфитира без да променя много цвета си.
  • Тестото се премесва и се разточва на правоъгълник с размер 25х 35см.
  • След това се прехвърля в тава покрита с хартия за печене и върху него се разпределя леко топлия лук.
  • Пече се в умерена фурна около 15 минути.
  • Изважда се и отгоре се нарежда аншоата, маслините и се връща във фурната още 10 минути, докато придобие златист цвят.



Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар