понеделник, 24 август 2015 г.

Сладоледен трюфел с ягоди




Продукти:

500 мл. сметана за разбиване, 35 % масленост

100 г. захар
100 г. ягоди
50 г. Нутела
какао за поръсване

Приготвяне:



  • Ягодите се измиват, отделят се 4 цели за украса и останалите се нарязват на малки парчета.
  • С помощта на миксер се разбива сметаната със захарта на сняг. Към нея се добавят нарязаните ягоди и се разбърква.
  • 8 купички( с диаметър 7,5 см) се покриват от вътрешната страна с прозрачно фолио. Пълнят се със сместа, като в центъра се прави кладенче, колкото кафена лъжичка и се поставят във фризер за 40 минути, докато сметаната стегне.
  • Купичките се изваждат и кладенчето се пълни с крем нутела и отново се връщат за 5 минути във фризера.
  • След което се изваждат, отделя се фолиото и се слепват по две. 
  • Преди сервиране трюфелите се поръсват с какао се украсяват с ягоди.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар