Продукти:
500 мл. сметана за разбиване, 35 % масленост
100 г. захар
100 г. ягоди
50 г. Нутела
какао за поръсване
Приготвяне:
- Ягодите се измиват, отделят се 4 цели за украса и останалите се нарязват на малки парчета.
- С помощта на миксер се разбива сметаната със захарта на сняг. Към нея се добавят нарязаните ягоди и се разбърква.
- 8 купички( с диаметър 7,5 см) се покриват от вътрешната страна с прозрачно фолио. Пълнят се със сместа, като в центъра се прави кладенче, колкото кафена лъжичка и се поставят във фризер за 40 минути, докато сметаната стегне.
- Купичките се изваждат и кладенчето се пълни с крем нутела и отново се връщат за 5 минути във фризера.
- След което се изваждат, отделя се фолиото и се слепват по две.
- Преди сервиране трюфелите се поръсват с какао се украсяват с ягоди.
Няма коментари:
Публикуване на коментар