Продукти:
800 г. агнешко месо
1 бр. червен домат
5 стръка пресен лук
50 г. краве масло
6 стръка магданоз
2 стръка джоджен
1 ч. л. черен пипер
сол
Приготвяне:
- Месото се измива, нарязва се на хапки със страна 2 см. и се запържва в кравето масло.
- Прибавят се обеленият и настърган на едро ренде червен домат, нарязан на едро зелен лук и нарязаните на ситно магданоз и джоджен.
- Поръсва се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква.
- От пергаментова хартия се изрязват четири правоъгълника и се намазват с масло.
- В центъра на всяка хартия се слага от сместа и се увива на стегнат пакет.
- Пакетчетата се поставят в тава, като страната от която е затворена хартията трябва да е отдолу и се заливат със 100 мл. вода. Пекат се в предварително загрята на 200 ºC фурна за около 30 минути. По време на печенето, ако е необходимо се долива по малко топла вода.
- При поднасянето всяко пакетче се разрязва по средата и се поднася със зелена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар