вторник, 4 август 2015 г.

Агнешки книжен кебап

Днес ви предлагам ястие от българската традиционна кухня. Крехкото и ароматно агнешко месо придружено с хрупкава салата е чудесен вариант за обедното ви меню.


Продукти:

800 г. агнешко месо
1 бр. червен домат
5 стръка пресен лук
50 г. краве масло
6 стръка магданоз
2 стръка джоджен
1 ч. л. черен пипер
сол

Приготвяне:
  • Месото се измива, нарязва се на хапки със страна 2 см. и се запържва в кравето масло.
  • Прибавят се обеленият и настърган на едро ренде червен домат, нарязан на едро зелен лук и нарязаните на ситно магданоз и джоджен.
  • Поръсва се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква.
  • От пергаментова хартия се изрязват четири правоъгълника и се намазват с масло.
  • В центъра на всяка хартия се слага от сместа и се увива на стегнат пакет.
  • Пакетчетата се поставят в тава, като страната от която е затворена хартията трябва да е отдолу и се заливат със 100 мл. вода. Пекат се в предварително загрята на 200 ºC фурна за около 30 минути. По време на печенето, ако е необходимо се долива по малко топла вода.
  • При поднасянето всяко пакетче се разрязва по средата и се поднася със зелена салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар