четвъртък, 13 август 2015 г.

Сладолед от пъпеш с джинджифил




Продукти:

300 г. пъпеш почистен от кората и семките

1 см. пресен корен от джинджифил 
100 мл. прясно изцеден портокалов сок
20 мл. прясно изцеден сок от лайм
100 г. кафява захар
50 мл. прясно мляко
250 г. сирене "Маскарпоне"

Приготвяне:


  • Джинджифилът се обелва и се нарязва се на ситно. Към него се добавя нарязаният на кубчета пъпеш и се пасира до гладко плодово пюре.
  • В купа се изсипва сока от портокала,сока от лайма добавя се захарта и се разбърква, докато захарта се стопи. Смесва се с пюрето от пъпеша, прясното мляко и маскарпонето.
  • Сместа се разбърква добре, изсипва се в кутия за замразяване и се оставя във фризер минимум 4 часа, като периодично се разбърква.
  • Украсява се с парченца пъпеш.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар