Продукти:
300 г. пилешки гърди
1 бр. салата романа
3 стръка пресен лук
1 бр. краставица
40 г. мариновани в зехтин сушени домати
1 филия хляб
50 г. настърган пармезан
1 ч. л. копър
За дресинга:
250 г. кисело мляко
1 с. л. горчица
1 с. л. лимонов сок
4 с. л. зехтин
Приготвяне:
- Пилешкото месо се нарязва на фини парчета и се запича в тиган с незалепващо дъно.
- Салатата се измива, подсушава, нарязва на ивички и се слага в дълбока купа.
- Добавя се изчистения лук нарязан на колелца, доматите на ивички, а краставицата на кубчета.
- Дресингът се приготвя, като в купичка се сложи зехтина, лимоновия сок, горчицата, киселото мляко, солта и всичко се разбърка добре.
- За крутоните се нарязва 1 филия хляб на кубчета и се запича във фурната, докато придобият златист цвят.
- Салатата се полива с дресинга и се разбърква.
- Отгоре се нарежда пилешкото месо, крутоните, поръсва се с настърган пармезан и нарязан на ситно копър.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар