Продукти:
за 1 буркан от 900 мл.
15 камби( около 1 кг.)
олио
сол
3 моркова
2-3 стръка селъри
10 скилидки чесън
2 аспирина
за маринатата:
300 мл. вода
100 мл. оцет
4- 5 зърна черен пипер
1-2 зърна бахар
1 дафинов лист
4 ч. л. олио
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
Приготвяне:
- Камбите се почистват от дръжките и семаната.
- Нареждат се в тава и във всяка се слага малко сол и олио.
- Пекат се около 15-20 минути, докато омекнат.
- Морковите се настъргват, и към тях се добавя нарязания чесън, селърито и се разбърква.
- С получената смес се пълнят камбите.
- На дъното на буркана се слага стрития аспирин и камбите се нареждат плътно.
- Всички продукти за маринатата се слагат да кипнат.
- Камбите се заливат с горещата марината, буркана се затваря и се обръща с капака надолу.
Няма коментари:
Публикуване на коментар