четвъртък, 3 октомври 2019 г.

Пълнени камби с моркови



Продукти:

за 1 буркан от 900 мл.

15 камби( около 1 кг.)
олио
сол

3 моркова
2-3 стръка селъри
10 скилидки чесън

2 аспирина

за маринатата:

300 мл. вода
100 мл. оцет
4- 5 зърна черен пипер
1-2 зърна бахар
1 дафинов лист
4 ч. л. олио
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар

Приготвяне:

  • Камбите се почистват от дръжките и семаната.
  • Нареждат се в тава и във всяка се слага малко сол и олио.
  • Пекат се около 15-20 минути, докато омекнат.
  • Морковите се настъргват, и към тях се добавя нарязания чесън, селърито и се разбърква.
  • С получената смес се пълнят камбите.
  • На дъното на буркана се слага стрития аспирин и камбите се нареждат плътно.
  • Всички продукти за маринатата се слагат да кипнат.
  • Камбите се заливат с горещата марината, буркана се затваря и се обръща с капака надолу.



Няма коментари:

Публикуване на коментар