Продукти:
3 патладжана
олио за пържене
6-7 скилидки чесън
за маринатата:
250 мл. вода
40 мл. оцет
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 ч. л. мед
1 ч. л. олио
2 дафинови листа
3 зърна бахар
2 стръкчета карамфил
3 зърна зелен пипер
4-5 зърна розов пипер
Приготвяне:
- За приготвянето на маринатата в тенджерка се слагат водата, оцета, солта, захарта, меда, олиото и подправките.
- След като сместа кипне се сваля от огъня и се оставя да се охлади.
- Патладжаните се нарязват на шайби, посоляват се и се оставят 15-20 минути да се отцедят от горчивината.
- След това се измиват, подсушават и се пържат в сгорещена мазнина.
- След като патладжаните изстинат всяко парче се потапя в маринатата.
- Нареждат се в подходящ съд, като между тях се разпределя нарязания на шайби чесън.
- Патладжаните се заливат с останалата марината и се оставят в хладилник за 2- 3 дена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар