четвъртък, 3 октомври 2019 г.

Мариновани патладжани



Продукти:

3 патладжана
олио за пържене
6-7 скилидки чесън

за маринатата:

250 мл. вода
40 мл. оцет
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 ч. л. мед
1 ч. л. олио
2 дафинови листа
3 зърна бахар
2 стръкчета карамфил
3 зърна зелен пипер
4-5 зърна розов пипер


Приготвяне:

  • За приготвянето на маринатата в тенджерка се слагат водата, оцета, солта, захарта, меда, олиото и подправките.
  • След като сместа кипне се сваля от огъня и се оставя да се охлади.
  • Патладжаните се нарязват на шайби, посоляват се и се оставят 15-20 минути да се отцедят от горчивината.
  • След това се измиват, подсушават и се пържат в сгорещена мазнина. 
  • След като патладжаните изстинат всяко парче се потапя в маринатата.
  • Нареждат се в подходящ съд, като между тях се разпределя нарязания на шайби чесън.
  • Патладжаните се заливат с останалата марината и се оставят в хладилник за 2- 3 дена. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар