четвъртък, 7 януари 2016 г.

Картофи " Акордеон "

Ако са ви омръзнали традиционните печени картофи, ето една ефектна и оригинална идея. Картофи " Акордеон" могат да бъдат сервирани ,  като вкусно предястие или гарнитура към месо и риба.



Продукти:

8 картофа
50 г. слайса бекон
50 г. слайса сушеница
1 к. л. чесън на прах
50 г. краве масло
кашкавал
сол
черен пипер

Приготвяне:

  • Картофите се измиват, обелват и с помощта на остър нож се правят разрези, но не до края на разстояние 3-4 мм. 
  • Във всеки разрез се слага бекон, сушеница и се поръсва с чесън, сол и черен пипер.
  • Картофите се нареждат в тава и върху тях се разпределя нарязаното на малки парчета масло.
  • Тавата се покрива се с фолио и се пекат около 45-50 минути.
  •  Маха се фолиото, поръсват се с настърган кашкавал и се запичат за още 5 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар