неделя, 10 януари 2016 г.

Чаени яйца

В Китай чаените яйца или така наречените мраморни яйца са доста популярна закуска. На различните места съставките варират, но все пак методът е един- яйцата се киснат в марината от чай, соев сос и различни билки и подправки. 


Продукти:

6 яйца
2 с. л. черен чай
125 мл. тъмен соев сос
1 бр. карамфил
1 бр. звезден анасон
1/2 пръчка канела
изсушена портокалова кора
ангелика

Приготвяне:

  • Яйцата се поставят да се варят в малка тенджерка, покрити с два пръста вода.
  • След като се сварят се охлаждат и с помощта на малка лъжичка, с леки потупвания по повърхността на черупката се правят пукнатини наподобяващи паяжина.
  • В същата вода в която са врели яйцата се прибавят останалите продукти и яйцата и се оставят да къкрят на слаб огън около 1 час.
  • След това не бързайте да вадите яйцата, а ги оставете да се охладят за една нощ в маринатата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар