събота, 9 януари 2016 г.

Яхния от свинско месо с царевица и боб




Продукти:

700 г. свинско месо
850 г. доматен сок
2 бр. зелени чушки
2 бр. червени чушки
2 бр. моркови
1 гл. лук
2 ск. чесън
200 г. сварен кафяв боб
150 г. царевица от консерва
6 с. л. зехтин
2 бр. люти чушлета хабанеро
20 г. шоколад
1 дафинов лист
5-6 зърна бахар
1 к. л. черен пипер
1 ч. л. бабина душица

Приготвяне:

  • Месото се нарязва на по-големи парчета, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва, докато се зачерви.
  • В същата мазнина се задушават за няколко минути нарязаният на ситно лук и чесън, докато омекнат.
  • Добавят се нарязаните на по-едро моркови и чушки, подправките и се залива с доматения сок.
  • Щом заври се връща месото, добавя се шоколада, изцедените боб и царевица и ястието се оставя да къкри на тих огън около 1 час.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар