понеделник, 11 януари 2016 г.

Кисели чушлета

Вижте как може да си приготвите кисели чушлета без да е необходимо да се стерилизират!


Продукти:

чушлета
целина
копър

За маринатата:

100 мл. оцет
3 с. л. сол

Приготвяне:

  • Чушлетата се измиват, отрязват се дръжките и се нареждат в буркан ( 1, 6 л.), като между тях се слагат нарязана на едро целина и копър.
  • Буркана се налива до горе с вода. Маха се 100 мл. от водата и на нейно място се добавя 100 мл. оцет.
  • С останалата вода от буркана се приготвя марината, в която се добавя солта и се слагат да заври, докато се стопи солта.
  • След като маринатата се охлади се заливат чушлетата .
  • Покрива се с найлон и се затваря.
  • Съхраняват се на хладно място.


Няма коментари:

Публикуване на коментар