петък, 24 февруари 2017 г.

Крем супа от тиква, карфиол и резене



Продукти:

200 г. тиква
1/2 гл. резене
2 моркова
250 г. карфиол
2 стръка селъри
1 гл. лук
2 ск. чесън
2-3 см. джинжифил
1 ч. л. куркума
5 с. л. зехтин
1,4 л. зеленчуков бульон

Приготвяне:


  • Зеленчуците се почистват и се нарязват на едри парчета.
  • В мазнината се запържват за кратко при непрекъснато разбъркване резенето, лукът, джинджифилът, чесънът и куркумата.
  • Заливат се бульона и след завирането му се добавят останалите зеленчуци.
  • Супата се вари на тих огън 25-30 минути.
  • Сварените зеленчуци се отцеждат, пасират се и се връщат в отварата.
  • Поднася се със стръкче резене и тиквени семки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар