петък, 24 февруари 2017 г.

Хайвер от грис




Продукти:

125 г. пшеничен грис
500 мл. вода
1 гл. лук
1(2) жълтък
160 мл. олио
сок от 1/2 лимон
1 с. л. вряща вода

Приготвяне:

  • В тенджерка се слага водата с малко сол и се оставя да заври.
  • Изсипва се пшеничения грис и се разбърква непрекъснато около 3-4 минути, докато се сгъсти и се получи гладка смес без бучки.
  • Сваля се от огъня и се оставя да изстине.
  • Добавя се лимоновия сок, жълтъка и постепенно на тънка струйка олиото, като се разбива непрекъснато с миксер, докато се получи пухкава смес.
  • Накрая се добавя врящата вода,нарязаният на ситно лук и сол на вкус.


Няма коментари:

Публикуване на коментар