събота, 2 ноември 2019 г.

Агнешки дреболии на фурна



Продукти:

600 г. агнешки комплект
1 морков
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
400 г. нарязан домат от консерва
1 гл. лук
1 гл. чесън
1 с. л. паста хариса
1/2 ч. л. червен пипер
чубрица
мащерка
джоджен
100 мл. бяло вино
олио

Приготвяне:

  • Дреболиите се нарязват на по едри парчета и се запържват в сгорещена мазнина.
  • Към тях се добавят нарязаните лук, чушки и морков. 
  • След като зеленчуците омекнат се добавя червения пипер, виното, домата, пастата хариса, подправките и след 4-5 минути се сваля от огъня.
  • Получената смес се прехвърля в глинена тенджера, в центъра се слага цялата глава чесън и се пече около 45 минути в умерена фурна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар