петък, 1 ноември 2019 г.

Пиле Жулиен



Продукти:

1 бр. пилешки гърди
100 г. гъби
60 г. бекон
2 кисели краставички
120 г. топено сирене
4-5 с. л. гръцко кисело мляко
1 кубче местен бульон
60 мл. бяло вино
1 с. л. соев сос
черен пипер
кашкавал

Приготвяне:

  • Пилешкото месо се нарязва на жулиени, поръсва се с черен пипер и соевия сос и се оставя да престои за 10-15 минути.
  • След това се пържи в загряна мазнина.
  • Към него се добавят нарязаните на ивички гъби и бекон.
  • При непрекъснато разбъркване се прибавя топеното сирене, натрошения бульон и след 3-4 минути бялото вино.
  • Оставя се къкри няколко минути, докато алкохола се редуцира и се добавя киселата краставичка нарязана на ивички и киселото мляко.
  • Разбърква се добре и се сваля от огъня.
  • Ястието се поръсва с черен пипер и настърган кашкавал.



Няма коментари:

Публикуване на коментар