неделя, 10 ноември 2019 г.

Пъстърва с червен пипер на фурна



Продукти:

2 филета от пъстърва
25-30 г. краве масло на стайна температура
1 к. л. червен пипер
лют пипер на люспи
1 к. л. сушен чесън
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. нарязан на ситно магданоз
черен пипер

Приготвяне:

  • Рибата се намазва със зехтин и се поръсва със сол и черен пипер на вкус.
  • Кравето масло се смесва с червения пипер, чесъна, магданоза, прясно изцеден лимонов сок и се разбърква добре.
  • Филетата се намазват с получената смес  и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
  • Пекат се в силна фурна за около 15-20 минути и се поръсват с пипера на люспи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар