Продукти:
1 гл. лук
2 тиквички
2 зелени чушки
1 червена печена чушка
4 домата
150 г. хамон серано
4-5 с. л. зехтин
мащерка
сол
4 яйца
Приготвяне:
- В тенджера се слага зехтина и се запържва нарязания на ситно лук, докато стане прозрачен.
- Прибавят се нарязаните на кубчета тиквички и чушки.
- След като зеленчуците омекнат, към тях се добавя предварително обелените и нарязани домати.
- Подправя се със сол и мащерка.
- Вари се на слаб огън, като от време на време се разбърква за да не загори.
- В тиган с малко мазнина се запържва хамона, а след това се пържат и яйцата.
- Ястието се поднася с парченца хамон и пържено яйце.
Няма коментари:
Публикуване на коментар