събота, 19 ноември 2016 г.

Писто манчего



Продукти:

1 гл. лук
2 тиквички
2 зелени чушки
1 червена печена чушка
4 домата
150 г. хамон серано
4-5 с. л. зехтин
мащерка
сол
4 яйца

Приготвяне:

  • В тенджера се слага зехтина и се запържва нарязания на ситно лук, докато стане прозрачен.
  • Прибавят се нарязаните на кубчета тиквички и чушки.
  • След като зеленчуците омекнат, към тях се добавя предварително обелените и нарязани домати.
  • Подправя се със сол и мащерка.
  • Вари се на слаб огън, като от време на време се разбърква за да не загори.
  • В тиган с малко мазнина се запържва хамона, а след това се пържат и яйцата.
  • Ястието се поднася с парченца хамон и пържено яйце.


Няма коментари:

Публикуване на коментар