четвъртък, 1 август 2024 г.

Домашен сос терияки

 


Продукти:

20 мл. тъмен соев сос

80 мл. светъл соев сос

80 мл. вода

1 ч. л. натурално нишесте

2 с. л. захар

1 с. л. оризов оцет

2 с. л. мирин

1 к. л. сушен джинджифил

1 к. л. сушен чесън

1 к. л. сусамово олио

Приготвяне:

  • В малка касерола се слага соевия сос, захарта, оцета, мирина, сусамовото олио, чесъна и джинджифила.
  • Към тях се добавя разтвореното във водата нишесте.
  • Вари се на среден огън при непрекъснато разбъркване, докато соса се сгъсти.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар