Пълнени яйца с бекон и гъби
Продукти:
6 сварени яйца
100 г. гъби
100 г. бекон
1 гл. лук
4 с. л. пържен домат
30 г. брашно
30 г. краве масло
500 мл. прясно мляко
1 ч. л. вегета
2 с. л. сирене манчего
моцарела
Приготвяне:
В тиган се запържват нарязаните на ситно гъби и бекон.Яйцата се разрязват по дължина и жълтъците се намачкват с вилица.Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва, докато омекне.Добавя се каймата, подправките за месо и се разбърква непрекъснато, докато каймата придобие златист цвят.За приготвянето на бешамела брашното се запържва в кравето масло.Прибавя се прясното мляко, лукът, домата, вегетата, подправките за месо и се разбърква, докато соса се сгъсти.Към запържените гъби и бекон се добавят жълтъците, 1 черпак от бешамела и се разбърква добре.С получената смес се пълнят белтъците и се нареждат в тава.Заливат се с останалия бешамел и се поръсват с настърганите сирена.Пече се в предварително загряна на 200ºC фурна , докато се зачервят.
Вижте още
Няма коментари:
Публикуване на коментар