неделя, 11 август 2024 г.

Пълнени яйца с бекон и гъби

 


Продукти:

6 сварени яйца

100 г. гъби

100 г. бекон

1 гл. лук

4 с. л. пържен домат

30 г. брашно

30 г. краве масло

500 мл. прясно мляко

1 ч. л. вегета 

2 с. л. сирене манчего

моцарела

Приготвяне:


  • В тиган се запържват нарязаните на ситно гъби и бекон.
  • Яйцата се разрязват по дължина и жълтъците се намачкват с вилица.
  • Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва, докато омекне.
  • Добавя се каймата, подправките за месо и се разбърква непрекъснато, докато каймата придобие златист цвят.
  • За приготвянето на бешамела брашното се запържва в кравето масло.
  • Прибавя се прясното мляко, лукът, домата, вегетата, подправките за месо и се разбърква, докато соса се сгъсти.
  • Към запържените гъби и бекон се добавят жълтъците, 1 черпак от бешамела и се разбърква добре.
  • С получената смес се пълнят белтъците и се нареждат в тава.
  • Заливат се с останалия бешамел и се поръсват с настърганите сирена.
  • Пече се в предварително загряна на 200ºC фурна , докато се зачервят.



  • Вижте още

           

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар