понеделник, 12 август 2024 г.

Руло с бекон и кашкавал

 


Продукти:

250 г. брашно

125мл.  прясно мляко

25г.  краве масло

15 г. мая

1 ч. л. захар

1 к. л. сол

за плънката:

кетчуп( сос барбекю)

6 слайса бекон

4 слайса колбас с чушки ( шунка)

6 слайса кашкавал

чубрица( риган)

сушен чесън 

Приготвяне:

  • Маята се размива в прясното мляко със захарта, щипка брашно и се оставя да шупне.
  • Брашното се пресява и към него се добавя солта, разтопеното масло и маята.
  • Омесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса.
  • Втасалото тесто се разточва във форма на правоъгълник.
  • Намазва се с кетчуп и се поръсва с чубрица и сушен чесън.
  • Отгоре се разпределя бекона, кашкавала и колбаса с чушки.
  • Завива се на руло и краищата се затварят.
  • Слага в тава покрита с хартия за печене, покрива се с кърпа и се оставя да втаса. 
  • Рулото се пече в предварително загряна на 180°С фурна около 30 минути.




Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар