400 г. кайма
1/2 гл. лук
1 ск. чесън
1 яйце
3-4 с. л. галета
1 к. л. джинджифил на прах
1 ч. л. люта паста
бял пипер
за соса:
1/3 ч. ч. конфитюр от сливи
1 с. л. соев сос
1 1/2 с. л. оризов оцет
1 к. л. люта паста
сусам за поръсване
Пригатвяне:
- Каймата се смесва с нарязаният на ситно лук, настърганият чесън, яйцето, галетата, лютата паста, джинджифила, пипера и сол на вкус.
- Разбърква се добре и се оставя да престои в хладилник около 30- 40 минути.
- От каймата се оформят кюфтенца с големината на орех и се пържат в сгорещена мазнина.
- В тиган се смесват всички продукти за соса и се вари на среден огън 2-3 минути.
- Добавят се изпържените кюфтенца, разбъркват се за да се покрият добре със соса и се поръсват със сусам.



Няма коментари:
Публикуване на коментар