петък, 23 август 2024 г.

Торта с кисело мляко

 


Продукти:

за крема:

2 яйца

140 г. захар

1 ч. л. течна ванилия

50 г. натурално нишесте

500 г. гръцко кисело мляко

80 г. краве масло на стайна температура

за блата:

300 г. бисквити

120- 150 г. краве масло

2 с. л. какао

Приготвяне:

  • Яйцата се разбиват леко със захарта.
  • Към тях се добавя нишестето и се разбърква, докато се получи хомогенна смес.
  • Прибавя се киселото мляко, ванилията и се разбърква добре.
  • Вари се при непрекъснато разбъркване на среден огън, докато се получи гъст крем без бучки.
  • Крема се прехвърля в друг съд, покрива се със стреч фолио и се оставя да се охлади.
  • Кравето масло се разбива с миксер и към него се добавя крема, който е със стайна температура.
  • Разбива се, докато се получи гладък крем.
  • Бисквите се смилат в блендер и се смесват с какаото и разтопеното краве масло.
  • 1/3 от бисквитената смес се отделя.
  • За сглобяване на тортата ринг с диаметър 18 см. се увива със стреч фолио и се слага в чиния.
  • Изсипва се бисквитената смес и се притиска с чаша, така че да се оформи блат и борда да е около 6 см.
  • Слага се крема, покрива се с отделената бисквитена смес и се заглажда.
  • Тортата се оставя да стегне в хладилник минимум 4 часа.


Източник

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар