понеделник, 5 август 2024 г.

Крилца ала Попейес

 


Продукти:

1 кг. пилешки крилца

за мариноване:

1 яйце М

160 мл. прясно мляко

1 1/2 к. л. сушен чесън

1 1/2 к. л. сушен лук

1 1/2 к. л. вегета

1 1/2  к. л. къри

1 1/2 к. л. куркума

1 1/2 к. л. червен лют пипер

1 1/2 к. л. черен пипер

1 1/2 к. л. горчица

1 1/2 к. л. сол

75 г. брашно

50 г. натурално нишесте

за паниране:

150 г. брашно

1/2 к. л. сушен чесън

1/2 к. л. сушен риган

1/2 к. л. черен пипер

1 к. л. сушен джинджифил

Приготвяне:

  • Пилешките крилца се пърлят, ако е необходимо и се разрязват на две части.
  • В купа се разбиват всички продукти за маринатата, докато се получи хомогенна смес и се добавят крилцата.
  • Купата се покрива със стреч фолио и се оставя за 1 нощ в хладилник.
  • В друга купа се смесват брашното и подправките за паниране.
  • Крилцата се изваждат от маринатата и се овалват в сухата смес.
  • Пържат се в сгорещена мазнина, докато се зачервят.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар