Продукти:
1 кг. пилешки крилца
за мариноване:
1 яйце М
160 мл. прясно мляко
1 1/2 к. л. сушен чесън
1 1/2 к. л. сушен лук
1 1/2 к. л. вегета
1 1/2 к. л. къри
1 1/2 к. л. куркума
1 1/2 к. л. червен лют пипер
1 1/2 к. л. черен пипер
1 1/2 к. л. горчица
1 1/2 к. л. сол
75 г. брашно
50 г. натурално нишесте
за паниране:
150 г. брашно
1/2 к. л. сушен чесън
1/2 к. л. сушен риган
1/2 к. л. черен пипер
1 к. л. сушен джинджифил
Приготвяне:
- Пилешките крилца се пърлят, ако е необходимо и се разрязват на две части.
- В купа се разбиват всички продукти за маринатата, докато се получи хомогенна смес и се добавят крилцата.
- Купата се покрива със стреч фолио и се оставя за 1 нощ в хладилник.
- В друга купа се смесват брашното и подправките за паниране.
- Крилцата се изваждат от маринатата и се овалват в сухата смес.
- Пържат се в сгорещена мазнина, докато се зачервят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар