понеделник, 5 август 2024 г.

Пикантни свински уши по азиатски

 


Продукти:

2 бр. свински уши

1/4 гл. лук

1 ск. чесън

2 шайби джинджифил

1 звезден анасон

1-2 см. канела

1 дафинов лист

2 зърна бахар

4 зърна съчуански пипер

1 с. л. светъл соев сос

1 с. л.тъмен соев сос

за соса:

2 с. л. захар

2 с. л. светъл соев сос

2 с. л. балсамов оцет

4-5 с. л. лимонов сок

2 с. л. чили олио

1- 2 ск. чесън

Приготвяне:

  • Ушите се пърлят, измиват и се сваряват с лукът, чесъна, джинджифила, анасона, канелата, дафиновият лист, бахара, пипера и соевия сос.
  • След това се прецеждат и нарязват.
  • За приготвянето на соса в купичка се смесват пасираните скилидки чесън, захарта, соевия сос, оцета, лимоновия сок и чили олиото.
  • Ушите се заливат със соса и се разбъркват добре.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар