Продукти:
2 бр. свински уши
1/4 гл. лук
1 ск. чесън
2 шайби джинджифил
1 звезден анасон
1-2 см. канела
1 дафинов лист
2 зърна бахар
4 зърна съчуански пипер
1 с. л. светъл соев сос
1 с. л.тъмен соев сос
за соса:
2 с. л. захар
2 с. л. светъл соев сос
2 с. л. балсамов оцет
4-5 с. л. лимонов сок
2 с. л. чили олио
1- 2 ск. чесън
Приготвяне:
- Ушите се пърлят, измиват и се сваряват с лукът, чесъна, джинджифила, анасона, канелата, дафиновият лист, бахара, пипера и соевия сос.
- След това се прецеждат и нарязват.
- За приготвянето на соса в купичка се смесват пасираните скилидки чесън, захарта, соевия сос, оцета, лимоновия сок и чили олиото.
- Ушите се заливат със соса и се разбъркват добре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар