понеделник, 5 август 2024 г.

Варени яйца със сос и хамон

 


Продукти:

6 яйца
2- 3 с. л. зехтин
2 ск. чесън
50 г. хамон
50 мл. бяло вино
1 с. л. натурално нишесте
200 мл. вода
щипка вегета
сушен магданоз
куркума

Приготвяне:
  • Яйцата се сваряват, и след като се охладят се обелват.
  • В загряната мазнина за кратко се запържва нарязаните на ситно чесън и хамон.
  • Добавя се виното и се вари на среден огън, докато алкохола се изпари.
  • Прибавя се предварително разтвореното в студена вода нишесте, магданоза, куркумата, вегета и сол на вкус.
  • Разбърква се непрекъснато, докато соса се сгъсти.
  • Яйцата се нарязва на половинки и се заливат със соса.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар