6 яйца
2- 3 с. л. зехтин
2 ск. чесън
50 г. хамон
50 мл. бяло вино
1 с. л. натурално нишесте
200 мл. вода
щипка вегета
сушен магданоз
куркума
Приготвяне:
- Яйцата се сваряват, и след като се охладят се обелват.
- В загряната мазнина за кратко се запържва нарязаните на ситно чесън и хамон.
- Добавя се виното и се вари на среден огън, докато алкохола се изпари.
- Прибавя се предварително разтвореното в студена вода нишесте, магданоза, куркумата, вегета и сол на вкус.
- Разбърква се непрекъснато, докато соса се сгъсти.
- Яйцата се нарязва на половинки и се заливат със соса.



Няма коментари:
Публикуване на коментар