неделя, 11 август 2024 г.

Пиле по тоскански

 


Продукти:

2 пилешки бутчета

1/2 гл. лук

2 ск. чесън

100 г. сушени мариновани домати

2 шепи спанак

150 мл. пилешки бульон

400 мл. сметана

босилек

20 г. пармезан

Приготвяне:

  • Пилешките бутчета се разрязват на две части, и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън. 
  • След като лукът омекне се добавят нарязаните домати, бутчетата и бульона.
  • Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън, докато остане на мазнина.
  • Добавя се сметаната, спанака, босилека и се вари още няколко минути, докато соса се сгъсти.
  • Малко преди да се свали от огъня се поръсва с настърган пармезан.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар