Продукти:
2 пилешки бутчета
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
100 г. сушени мариновани домати
2 шепи спанак
150 мл. пилешки бульон
400 мл. сметана
босилек
20 г. пармезан
Приготвяне:
- Пилешките бутчета се разрязват на две части, и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
- В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
- След като лукът омекне се добавят нарязаните домати, бутчетата и бульона.
- Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън, докато остане на мазнина.
- Добавя се сметаната, спанака, босилека и се вари още няколко минути, докато соса се сгъсти.
- Малко преди да се свали от огъня се поръсва с настърган пармезан.



Няма коментари:
Публикуване на коментар