Продукти:
за тестото:
450 г. брашно
300 мл. вода
10 г. мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
за плънката:
350 г. цели домати от консерва
150 г. шунка
100 г. кашкавал
1 с. л. зехтин
250 г. бутер тесто
Приготвяне:
- Маята се разтваря в 50 мл. хладка вода с една щипка брашно и се оставя, докато образува мехурчета.
- Брашното се пресява и в центъра се прави кладенче, където се добавя захарта, солта, маята и останалата вода.
- Меси се, докато се получи гладко и еластично тесто.
- Оформя се на топка, покрива се с чиста кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- Доматите се намачкват с вилица, изцеждат се добре, за да не разводнят тестото и се поръсват с малко сол и зехтин.
- Върху предварително покритата с хартия за печене тава (30х40 см.) се разточва тестото.
- Отгоре се разпределя равномерно 2/3 от домата, после шунката, кашкавала и накрая останалия домат.
- Покрива се с надупченото с вилица бутер тесто и краищата се запечатват.
- Намазва се с разбит жълтък и се пече в предварително загряна на 200°С фурна около 30-35 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар