Продукти:
1 бр. пилешки гърди
1/2 салата " Айсберг"
крутони
сирене " Пармезан"
подправки за месо
за соса:
2 жълтъка
4 бр. филенца аншоа
50 мл. зехтин
1 ск. чесън
1 к. л. горчица
1 ч. л. сос " Уорчестър"
черен пипер
Приготвяне:
- Пилешките гърди се натриват с малко сол, подправки за месо, олио и се пекат до златисто в тиган с незалепващо покритие.
- За приготвянето на соса в чашата на пасатора се слагат всички продукти в същата последователност.
- Разбива се с пасатора около 1 минута без да се отделя от дъното, след това плавно се повдига няколко пъти до получаване на еднородна смес.
- Салатата се измива и се нарязва или накъсва на едри парчета.
- Върху нея се слага нарязаното месо, крутоните и настърганото сирене.
- Овкусява се със соса и се поръсва със смлян пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар