събота, 30 юни 2018 г.

Салата Цезар



Продукти:

1 бр. пилешки гърди
1/2 салата " Айсберг"
крутони
сирене " Пармезан"
подправки за месо

за соса:

2 жълтъка
4 бр. филенца аншоа
50 мл. зехтин
1 ск. чесън
1 к. л. горчица
1 ч. л. сос " Уорчестър"
черен пипер

Приготвяне:

  • Пилешките гърди се натриват с малко сол, подправки за месо, олио и се пекат до златисто в тиган с незалепващо покритие.
  • За приготвянето на соса в чашата на пасатора се слагат всички продукти в същата последователност.
  • Разбива се с пасатора около 1 минута без да се отделя от дъното, след това плавно се повдига няколко пъти до получаване на еднородна смес.
  • Салатата се измива и се нарязва или накъсва на едри парчета.
  • Върху нея се слага нарязаното месо, крутоните и настърганото сирене.
  • Овкусява се със соса и се поръсва със смлян пипер.



Няма коментари:

Публикуване на коментар