понеделник, 30 март 2020 г.

Пица с кайма и лук




Продукти:

за тестото:


500 г. брашно

300 мл. вода
25 г. мая
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар

за плънката:


2 гл. лук

400 г. кайма
3-4 сушени домата
кисели чушлета
кашкавал
пържен домат от консерва
подправки за месо
чубрица
олио

Приготвяне:



  • Маята се разтваря в малко хладка вода с 1 ч. л. брашно, захарта и се оставя да шупне.
  • Брашното се пресява, в центъра се прави кладенче и се слагат солта, олиото, маята, останалата вода и се замесва гладко и еластично тесто.
  • Поставя се в купа, покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • За приготвянето на плънката лукът се нарязва на полумесеци и се запържва на бавен огън, докато се карамелизира.
  • В същата мазнина се запържва и каймата, докато леко покафенее.
  • Към нея се добавят подправките, нарязаните домати, карамелизираният лук и се сваля от огъня. 
  • Втасалото тесто се разделя на 2 топки и всяка се разточва с дебелина около 1/2 см.
  • Намазва се с домата, разпределя се плънката, нарязаното чушле и настърганият кашкавал.
  • Пече се в предварително загряна на 220°С фурна около 15- 20 минути.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар