вторник, 18 юли 2017 г.

Пукани люти чушлета за бърза консумация




Продукти:

300 г. люти чушлета
2 стр. пресен чесън
2 ск. чесън
копър
магданоз

за маринатата:

4 с. л. олио
100 мл. оцет
1 с. л. сол
1 с. л. захар

Приготвяне:

  • Чушлетата се измиват, подсушават се и се отрязват дръжките.
  • В подходящ съд с капак се слагат всички продукти за маринатата и се разбърква, до стопяване на сухите съставки.
  • Добавят се нарязаните на ситно чесън, магданоз и копър.
  • Чушлетата се пукат на оребрен тиган и докато са горещи се слагат в маринатата и се покриват с капак.
  • Преди консумация се остават за няколко часа в хладилник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар