Продукти:
2 кг. люти чушлета
750 г. моркови
750 г. чесън
целина
магданоз
сол
захар
оцет
олио
Приготвяне:
- Чушлетата се измиват и се отрязват дръжките.
- Морковите се измиват добре, обелват се и се нарязват на шайби.
- Чесъна също се бели.
- Измиват се и се нарязват магданоза и целината.
- В буркан с вместимост от 400 мл. се слага 1 пръст оцет, 1 с. л. олио, 1 ч. л. захар и 1 ч. л. сол.
- Чушлетата се пукат на оребрен тиган и веднага докато са горещи се редят в буркана, като се притискат леко с кълцалник.
- Между редовете чушлета се слагат морковите, чесъна, магданоза и целината.
- Буркана се затваря с капачка и се обръща с дъното нагоре в продължение на една нощ.
- Съхраняват се на хладно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар