неделя, 13 септември 2015 г.

Сьомга със сос тартар




Продукти:

4 бр. котлети от сьомга

250 г. майонеза
2 бр. кисели краставички
1 малка глава ситно нарязан лук
1 с. л. каперси
1 ч. л. горчица
1 с. л. ситно нарязан магданоз
черен пипер
1 щипка настъргана лимонова кора


Приготвяне:



  • Всеки котлет от рибата се измива и подсушава с кухненска хартия. След което се поръсват със сол, черен пипер, лимонов сок и се оставят да престоят в хладилник 15-20 минути.
  • Върху нагорещен тиган с незалепващо покритие се поставят котлетите и се запичат за 3-4 минути от всяка страна, докато придобият златист цвят.
  • За да се приготви соса, към майонезата се прибавят ситно нарязаните кисели краставички, лука, каперсите,  магданоза, лимоновата кора и всичко се пасира докато се получи гладка смес.
  • Подправя се с горчица и черен пипер и се разбърква добре.
  • Опечената сьомга се сервира със соса.

Вижте още

       

2 коментара: