сряда, 28 септември 2016 г.

Салата с морско зеле

Морското зеле е малко познато у нас, но има изключително богата хранителна стойност, поради високото си съдържание на фибри, витамини и минерали, като калций, магнезий, фосфор, желязо и йод.
Много са начините за приготвянето му, но аз се спрях на тази изненадващо вкусна и здравословна салата, която няма как да ви разочарова!


Продукти:

50 г. сушено морско зеле 
1 бр. морков
1/2 бр. краставица
3-4 с. л. ситно нарязан праз лук
1 ч. л. сусамово олио
2 с. л. слънчогледово олио
сладко-кисел сос 
оцет

Приготвяне:

  • Морското зеле се накисва за 5 минути в студена вода.
  • Моркова и краставицата се нарязват на тънки ивици.
  • Изцеденото морско зеле се слага за 2-3 минути във вряща вода, след което се отцежда и се изплаква под студена течаща вода.
  • В нагорещен тиган се добавя мазнината и се запържва лука.
  • В купа се слага лукът заедно с мазнината, зелето, краставицата, моркова и се разбърква.
  • Подправя се с оцет и сладко-кисел сос на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар