Много са начините за приготвянето му, но аз се спрях на тази изненадващо вкусна и здравословна салата, която няма как да ви разочарова!
Продукти:
50 г. сушено морско зеле
1 бр. морков
1/2 бр. краставица
3-4 с. л. ситно нарязан праз лук
1 ч. л. сусамово олио
2 с. л. слънчогледово олио
сладко-кисел сос
оцет
Приготвяне:
- Морското зеле се накисва за 5 минути в студена вода.
- Моркова и краставицата се нарязват на тънки ивици.
- Изцеденото морско зеле се слага за 2-3 минути във вряща вода, след което се отцежда и се изплаква под студена течаща вода.
- В нагорещен тиган се добавя мазнината и се запържва лука.
- В купа се слага лукът заедно с мазнината, зелето, краставицата, моркова и се разбърква.
- Подправя се с оцет и сладко-кисел сос на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар