понеделник, 26 септември 2016 г.

Лодки от селъри с мус от сьомга

Днес ви предлагам хрупкаво, свежо и апетитно предястие, което е изключително подходящо, ако чакате гости!



Продукти:

4-5 стръка селъри
150 г. сирене крема
150 г. пушена сьомга
2 с. л. сметана
1 с. л. кетчуп
1 с. л. майонеза
лимонов сок на вкус
1-2 с. л. фъстъци

Приготвяне:

  • В подходящ съд заедно се слагат сиренето, сьомгата, сметаната, кетчупа, майонезата и лимоновия сок и се пасират, докато се получи гладка еднородна смес.
  • Така приготвения мус се изсипва в готварски пош и се оставя да се охлади.
  • Селърито се измива, махат се жилките и се реже на  парчета с дължина около 10 см.
  • Сместа се шприцова в каналчетата на селърито и се украсява със  запечени на тиган фъстъци.


Няма коментари:

Публикуване на коментар