Продукти:
240 г. овесени ядки
120 г. брашно
120 г. кафява захар
1 к. л. бакпулвер
щипка сол
2 яйца
150 мл. зехтин екстра върджин
1 ч. л. течна ванилия
2-3 с. л. сушени боровинки
Приготвяне:
- Фурната се загрява предварително на 180° С.
- В купа се слага пресятото брашно, захарта, овесените ядки, сушените боровинки, бакпулвера, солта и всичко се разбърква добре.
- В друга купа се разбиват яйцата, зехтина и ванилията.
- Към течната смес се добавят сухите съставки и се разбърква с помощта на шпатула, докато всичко се смеси добре.
- Оформят се топчета, които се притискат леко с ръка и се поставят в тава покрита с пергаментова хартия.
- Пекат се около 12 минути или, докато краищата им придобият златист цвят.
- Готовите бисквити се оставят да се охладят върху решетка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар