четвъртък, 29 септември 2016 г.

Овесени бисквити

Рецептата днес е за бързи и лесни овесени бисквити, като за пореден път се убеждавам, че понякога простите неща са най-вкусни!


Продукти:

240 г. овесени ядки
120 г. брашно
120 г. кафява захар
1 к. л. бакпулвер
щипка сол
2 яйца
150 мл. зехтин екстра върджин
1 ч. л. течна ванилия
2-3 с. л. сушени боровинки

Приготвяне:

  • Фурната се загрява предварително на 180° С.
  • В купа се слага пресятото брашно, захарта, овесените ядки, сушените боровинки, бакпулвера, солта и всичко се разбърква добре.
  • В друга купа се разбиват яйцата, зехтина и ванилията.
  • Към течната смес се добавят сухите съставки и се разбърква с помощта на шпатула, докато всичко се смеси добре.
  • Оформят се топчета, които се притискат леко с ръка и се поставят в тава покрита с пергаментова хартия.
  • Пекат се около 12 минути или, докато краищата им придобият златист цвят.
  • Готовите бисквити се оставят да се охладят върху решетка.
*Докато са топли бисквитите са все още меки, но след като се охладят стават хрупкави.



Няма коментари:

Публикуване на коментар