понеделник, 5 септември 2016 г.

Гаспачо

В летните горещини гаспачото определено е една от любимите и най-често приготвяни студени супи у дома!


Продукти:

3 бр. домат
1 бр. малка краставица
1 бр. зелена чушка
1 бр. червена чушка
2 ск. чесън
1 филия хляб
50 мл. зехтин
20 мл. оцет
кимион на вкус
сол на вкус
вода

Приготвяне:

  • Доматите се измиват, обелват, нарязват се на едро и се слагат в блендер.
  • Чушките също се измиват, махат се семената и се нарязват заедно с обелените краставица и скилидки чесън и също се слагат в блендера.
  • Прибавят се кимион и сол на вкус, хляба, зехтина и оцета.
  • Разбива се 5-6 минути, докато се получи гладка консистенция.
  • Добавя се вода до желаната гъстота.
  • Разбива се отново, докато се получи еднородна смес.
  • Оставя се да се охлади в хладилник.
  • По желание се сервира се с крутони или нарязани на кубчета домат, краставица и чушка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар