вторник, 6 септември 2016 г.

Печени чушки с чеснов сос

По това време на годината обичам да приготвям една традиционна и наистина много вкусна салата, която със сигурност е любима на всички!


Продукти:

10-12 бр. червени чушки
2 стръка пресен чесън
2 скилидки чесън
4-5 с. л. магданоз
3-4 с. л. копър
3 с. л. оцет
2-3 с. л. олио
сол на вкус

Приготвяне:
  • Чушките се измиват и подсушават.
  • След това се опичат, обелват и се цепват с нож от средата до върха.
  • Слагат се в подходяща чиния.
  • В купичка се слага нарязания на ситно пресен чесън, а скилидките се счукват с малко сол.
  • Добавя се оцета разреден с малко вода, олиото, магданоза, копъра, сол на вкус и се разбърква.
  • Чушките се заливат с чесновият сос и се оставят в хладилник за 2-3 часа.



Няма коментари:

Публикуване на коментар